Utbildning/konferens i intressepolitik

Helgen 23-24/2 åker tre representanter från distriktsstyrelsen Värmland på utbildning i intressepolitik. Vi kommer denna gång att diskutera implementeringen av socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Ur inehåller:

Thomas af Bjur folkpartistiskt landstingsråd – med ansvar för vårdfrågor i Sörmlands Läns Landsting. Han kommer att redogöra för sina tankar kring Socialstyrelsens riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar 2012 samt redogöra i stort för den politiska ledningens arbete i landstinget framöver.

Kristina Söderlund från Förbundet berättar för oss hur vi rent konkret ska arbeta gentemot våra ansvariga politiker för att få dem att påbörja implementeringen av de nationella riktlinjerna. Hon kommer också att bredda diskussionen till andra delar av politiskt påverkansarbete.

Vi kommer att ha grupparbeten kring hur det ser ut i olika landsting samt tid för diskussioner.