Reumatologimottagningen Karlstad 12 oktober 2016

Rekordmånga besökare på öppen mottagning 12 oktober

Över 40 personer från hela Värmland kom under förmiddagen till Reumatolgoimottagningen i Karlstad på internationella reumatikerdagen. Av dessa kommer närmare 10 personer att utredas för reumatisk sjukdom på mottagningen. Övriga har fått goda råd, hjälp för sina besvär eller uppmaningen att söka sig till sin vårdcentral för att få bästa möjliga hjälp.

När två timmar gått var sjuksköterskan Eva Liljeqvist tvungen att ta beslutet att inte släppa in fler personer. De tre reumatologer som var i tjänst hade väntrummet fullt. Både sjuksköterskor och representanter från Reumatikerdistriktet Värmland lämnade upplysninger och information till de som inte togs in och de som ville fick fylla i en Egen vårdbegäran till Reumatologimottagningen.

En fysioterapeut, specialist inom reumatologi, fanns på plats hela förmiddagen och genomförde både enskilda konsultationer och allmän information i det välfyllda väntrummet.

Reumatikerdistriktet Värmland delade ut Reumatikervärlden och Ledord som skrivunderlägg till det formulär alla fyllde i inför läkarbesöket. Under den tidvis långa väntetiden var det sedan många som uppskattade att få läsa om vad den senaste forskningen kommit fram till under 2015 i häftet Ledord.

Utanför dörrarna till mottagningen fanns Reumatikerföreningen Karlstad på plats med ett informationsbord och synliggjorde internationella reumatikerdagen, inte bara för patienter utan för mängder av personal som passerade till sin lunch i matsalen strax intill.

Vi som representanter för Reumatikerdistriktet Värmland tackade mottagningen för gott samarbete och det värdefulla jobb de gör för sina patienter, inte bara under dessa tre timmar de har öppen mottagning per år utan hela året om. Mottagningen var mycket nöjda med dagens utfall.

Rapport från
Catharina, Stefan, Helena  och Lena 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.