Hög tid att höja lönebidraget

Handikappförbunden och Lika Unika samlar en majoritet av svenska funktionshindersorganisationer och har återkommande fått löften från flertalet politiska partier att lönebidraget ska höjas.

Från funktionshinderrörelsen är vi tydliga: Den nuvarande regeringen ska inte få smita undan frågan!

Efter Funka-utredningen gjorde riksdagen i september 2012 ett tillkännagivande till regeringen om att detta måste ske. Alliansregeringen gjorde det inte.

Ingrid Burman
ordförande Handikappförbunden